Concurs dedicat Unirii Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza (foto)

“ … Alegându-te pre tine Domn în țara noastră, noi am vrut să arătam lumii aceea ce toata țara dorește : la legi noua, om nou. O, Doamne! Mareș frumoasă iți este misiunea! Constituția din august însemnează o epocă nouă și Măria ta ești chemat să o deschizi. Fii dar omul epocei, fă ca legea să înlocuiască arbitrariul, fă ca legea să fie tare, iar Tu, Măria Ta, ca Domn, fii bun și blând, fii bun mai ales pentru aceia pentru care mai toți Domnii trecuți au fost nepăsători si rai. (…) Fa, dar, ca domnia ta sa fie cu totul de pace și de dreptate; împacă patimile și urile dintre noi și reintrodu în mijlocul nostru strămoșeasca frăție.” – M. Kogalniceanu.

Astăzi, 23 ianuarie 2024, Biblioteca Orășenească Titu în parteneriat cu Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion” Titu, au organizat concursul „ Mica Unire ” , cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

În cadrul concursului au participat 6 echipaje a câte 2 elevi, ce au fost coordonate de către domnul profesor de istorie Daniel Stoian . Concursul a cuprins un set de 20 de întrebări despre viața, cariera și domnia lui Alexandru Ioan Cuza, în urma cărora

s-au calificat următorii elevi:

????Locul I : Șerban Gabriel și Turchină Cristian de la clasa a X-a F

????Locul II: Lepădatu Oana și Stoica Bianca de la clasa a XII-a A

????Locul III: Mateescu Ștefan și Iancu Alexandru de la clasa a IX-a A.

Toți elevii prezenți în cadrul evenimentului au primit diplome de participare.

Bibliotecar,

Nicoleta Liliana Grigorescu – Președinte subfiliala Cultului Eroilor „Mihai Viteazul”- Titu, Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *