La sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, a avut loc primul atelier în cadrul Proiectului Educațional – Educație prin film documentar la bibliotecă.

Astăzi, 13 aprilie 2022, la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, a avut loc primul atelier în cadrul Proiectului Educațional – Educație prin film documentar la bibliotecă – având ca scop:introducerea filmului documentar la bibliotecă, pentru a fi folosit ca instrument media de dezbatere pe teme de drepturile omului, incluziune, diversitate, toleranță, exersarea gândirii critice și dezvoltarea competentelor media, de gândire critică față de receptarea mesajelor media.

Primul atelier a avut ca temă :educație media cu metode de învățare activă, unde cei 30 de bibliotecari, au aflat despre filmul documentar ( trăsături, tipuri, roluri), dezvoltându-și competențe de analiză critică a imaginii în contextul receptării mesajelor media.

Proiectul este susținut de Asociației One World Romania – organizatorii singurului festival de film documentar dedicat drepturilor omului din țară, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 15 – derulat în parteneriat cu Mediawise Society – centrul de resurse și formare în domeniul educației pentru competențe media și digitale din România.

Atelierul este susținut de trainerii Ionuț Mareș, jurnalist și critic de film, și Nicoleta Fotiade, expertă – formatoare în domeniul educației media și digitale, președinta asociației Mediawise Society.

Formatori:Ionuț Mareș este jurnalist și critic de film și scrie pentru reviste online precum Films in Frame și Ziarul Metropolis. Colaborează de asemenea ca selecționer sau moderator de discuții cu mai multe festivaluri de film din România.Nicoleta Fotiade este expertă – formatoare în domeniul educației media și digitale, (co)autoare a mai multor studii de cercetare media și resurse educaționale de educație media, inclusiv a două manuale pentru liceu.

Crede că educația media ar trebui să fie parte integrantă în formarea noastră pe tot parcursul vieții. Este președinta asociației Mediawise Society, co-fondatoare a International Association for Media Education (IAME) și lector asociat la Universitatea din București.Mulțumesc pentru oportunitate domnului metodist Vlăduț Andreescu, domnișoarei director – prof. univ. dr. Agnes Terezia Erich și România EduCab!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *