Fenomenele de bullying și cyberbulling au luat amploare în ultimii ani în România, la fel și violența în școli. România se află pe locul III în Europa la capitolul bullying, iar acesta duce la creșterea ratei abandonului școlar și are efecte negative puternice asupra evoluției copiilor. La nivelul țării noastre, 9 din 10 cazuri de bullying se petrec în școală, în curtea școlii, în pauză, sau în timpul orelor, iar la nivel european, doar în ultimul deceniu s-au înregistrat sute de mii de cazuri de bullying.
Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au inițiat proiectul Non-violența este arma celor puternici! Spune și tu stop violenței ce are ca scop prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar, a absenteismului școlar, a consumului de droguri și substanțe interzise.
De asemenea, un alt obiectiv al proiectului constă în prevenirea și combaterea traficului de persoane, bullying-ului și cyberbullying, precum și dezvoltarea comportamentului asertiv în situații care pot escalada în violență și a a abilităților non-violente de gestionare a conflictelor în rândul elevilor.
În cadrul programului sunt implicați ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița.
Primele activități au avut loc la Liceul tehnologic Goga Ionescu și la Școala Gimnazială Pictor Nicolae Grigorescu, ambele din Titu.
sursa:https://mediafluxdb.ro/
Leave a Reply