Şcoala Gimnazială  Potlogi: Activitați din Programul Eco-Scoala

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor fiind  coordonat și implementat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP(Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu).

În Romania, Programul Eco-Scoala a debutat în anul 1999 cu doar 5 şcoli pilot, ajungându-se în 2009 la 424 de unităţi şcolare, sub coordonarea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, în calitate de membru cu drepturi depline al FEE

 Şcoala Gimnazială  Potlogi face parte din rândul școlilor dâmbovițene care sunt înscrise în programul Eco Școala din anul 2010 având și Steagul Verde, coordonator fiind prof. Stoica Gabriela.

O activitate importantă din cadrul programului, desfășurată în anul școlar 2023-2024, a fost promovarea reciclarii selective .

Deșerile colectate au fost selectate și o parte din ele au fost refolosite pentru a realiza  obiecte decorative.

Pentru Ora  Pământului   au fost realizate desene, machete din diverse materiale reciclabile  care să marcheze importanța vieții pe planeta albastră, precum și activități de curățenie a grădinii de la școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *