TITU: Noaptea Cercetătorilor Europeni!

Astazi, 29 septembrie 2023, Liceul Teoretic I.C. Vissarion din Titu a fost gazda celui mai captivant eveniment al toamnei: „Noaptea Cercetătorilor Europeni!” – 2023

La ceremonia de deschidere au participat din comunitatea locală:

Dna Lucreția Mateescu, director al Liceului Teoretic I.C. Vissarion, care a exprimat bucuria de a găzdui un eveniment atât de important pentru dezvoltarea tinerilor cercetători.

Dl. Mihai Florescu, șef serviciu Cultură și Sport, a adus cuvinte de încurajare pentru implicarea activă a tinerilor în știință și educație.

Dincă Irinel și Sandu Gheorghița, reprezentanți din partea Casei de Cultură, au susținut evenimentul și au evidențiat importanța culturii și a educației în comunitate.

Dna Alexandra Brutaru, președinte al Asociației DAR Development, și dna Nicoleta Liliana Grigorescu de la Biblioteca Orășenească Titu – coordonator local , au subliniat rolul deosebit pe care îl au astfel de evenimente în promovarea învățării și dezvoltării comunitare.

În cadrul evenimentului, elevii unitaților de învățământ din oraș, au efectuat experimente de chimie impresionante, printre care se numără identificarea amidonului, vulcanul chimic și identificarea clorofilei dar si alte demonstrații care au pus în valoare pasiunea și abilitățile tinerilor cercetători locali.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” a reprezentat nu doar o ocazie de învățare și descoperire, ci și un moment de conexiune puternică între educație, cercetare și comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *