1 IUNIE, Ziua Copilului!

1 IUNIE, Ziua Copilului! Ce trebuie să facă toți românii astăzi! Zi liberă de sărbătoare

În anul 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția 836 potrivit căreia țările trebuie să acorde o atenție deosebită copiilor, motiv pentru care, doi ani mai târziu a fost implementată Ziua Copilului. Această zi a fost marcată ca fiind “o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei ONU și bunăstării copiilor din toată lumea“.

1 iunie în România

La 16 noiembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii, prin declararea zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Ce trebuie să facem astăzi

De ziua lor toți copiii merită o atenție deosebită pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți. În România, ziua copilului se celebrează în marile orașe, prin evenimente dedicate copiilor, cele mai multe dintre ele având loc în parcurile centrale. Fiind prima zi de vară, ziua copilului se sărbătorește în primul rând prin activități în aer liber.

1 IUNIE, Ziua Copilului! Ce trebuie să facă toți românii astăzi! Zi liberă de sărbătoare

Dacă în România Ziua Copilului este sărbătorită e data de 1 iunie, celelalte țări au ales date calendaristice diverse pentru această zi. Având în vedere că ONU nu a impus o anumită dată pentru Ziua Copilului, majoritatea țărilor sărbătoresc Ziua Copilului în funcție de propria istorie.

ONU a ales data de 20 noiembrie pentru a serba Ziua Copilul deoarece în această dată a fost adoptată Declarația Drepturilor Copilului, în 1959.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *